Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За невиконання ухвали суду накладено штраф на виконавчий комітет та управління комунального майна Миколаївської міськради

21 червня 2018, 08:56

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Рум’янцевою Надією Олексіївною постановлено ухвалу про застосування заходів процесуального примусу у виді накладення штрафу на Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, Управління комунального майна Миколаївської міської ради.

Так, в провадженні судді знаходиться цивільна справа за позовом громадянки І. до трьох громадян та Виконавчого комітету Миколаївської міської ради, Управління комунального майна Миколаївської міської ради, треті особи – державний реєстратор комунального підприємства «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації», приватний нотаріус Миколаївського міського нотаріального округу про визнання незаконними рішення та визнання права на отримання у користування житлового приміщення.

Ухвалами Ленінського районного суду м. Миколаєва від 14 лютого 2018 року та 23 квітня 2018 року було зобов’язано: виконавчий комітет Миколаївської міської ради у встановлений ухвалою строк, надати до Ленінського районного суду м. Миколаєва завірені належним чином копії документів, які надавались громадянам для постановлення їх на квартирний облік першої черги;  управління комунального майна Миколаївської міської ради у встановлений в ухвалах строк, надати до Ленінського районного суду м. Миколаєва надати завірену належним чином копію розпорядження виданого управлінням з використання та розвитку комунальної власності Миколаївської міської ради.

Станом на 15 червня 2018 року ухвала Ленінського районного суду м. Миколаєва не виконана по невідомим суду причинам.

Відповідно до п. 4 ч.1 ст.148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Зважаючи на вищевикладене, суд прийшов до висновку про накладення штрафу на Виконавчий комітет Миколаївської міської ради та Управління комунального майна Миколаївської міської ради за ненадання витребувані судом докази без поважних причин, в розмірі 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання ухвали суду (що складає 528,60 грн.).

Ухвала суду відправлена до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/718/18).

Зазначимо, що ухвала суду ще не набрала законної сили.

За повідомленням прес-служби суду 

 

 

прес-секретар суду