Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок суду, за яким крадія звільнили від відбування реального покарання  

18 червня 2018, 14:51

Визнати винним у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло й інше приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України), та призначити покарання у виді 4 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з трирічним іспитовим строком. Такий вирок виніс Кам’янець-Подільський міськрайонний суд 38-річному раніше неодноразово судимому жителю міста над Смотричем.

Як встановив суд, в ніч на 15 вересня 2016 року чоловік заліз до гаража кам’янчанина й виніс звідти деталей до автомобіля на суму понад 2,5 тис. грн.. Наступної ночі із будинку містянки викрав 2 радіатори опалення та частину кованого паркану, вартістю більше 15 тис. грн.

Прокурор переконаний – обвинувачений повинен реально відбувати термін за гратами. Мовляв, суд першої інстанції не врахував, що він рецидивіст, та тяжкості злочину і призначив зам’яке покарання. Тож звернувся до апеляційного суду з проханням вирок Кам’янець-Подільського міськрайонний суду скасувати, натомість постановити новий, присудивши чоловіку реальний термін відбування покарання.

Утім, колегія суддів апеляційного суду області погодилася із вердиктом Кам’янець-Подільський колег. Зазначивши, що у суду першої інстанції були підстави для звільнення обвинуваченого від відбування покарання і він мав право обрати саме таку форму реалізації кримінальної відповідальності.

«Обвинувачений за місцем проживання характеризується позитивно, працевлаштований, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, примирився із потерплими, які не мають до нього жодних претензій майнового чи немайнового характеру», – зауважує апеляційна інстанція, звернувши увагу на другорядну роль кари як мети покарання.

Відтак апеляційний суд області залишив скаргу прокурора без задоволення, а вирок Кам’янець-Подільського міськрайонний суду без змін.

За повідомленням прес-служби суду