Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кам’янці-Подільському відбувся навчально-методичний збір за участю працівників місцевих судів, відповідальних за ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних

18 червня 2018, 14:37

13-14 червня 2018 року в місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області  відбувся навчально-методичний збір за участю працівників місцевих судів Вінницької, Волинської, Рівненської, Житомирської та Хмельницької областей, відповідальних за ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

Проведення Збору організовано територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області на підставі плану, затвердженого Головою Державної судової адміністрації України Холоднюком З.В. та погодженого Генеральним штабом Збройних Сил України.

Всього у навчанні взяло участь 120 представників місцевих судів Вінницької, Волинської, Рівненської, Житомирської та Хмельницької областей.

 

 

У Зборі також брали участь Кам’янець-Подільський міський голова Сімашкевич М.Є., головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи ДСА України Каземіров С.К., головний спеціаліст з питань комплексної системи захисту інформації ДСА України Науменко Ю.Б., начальник відділу військового обліку та бронювання мобілізаційного управління Головного управління з питань персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Правдивець О.М., директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Огороднік А.П. та начальник територіального управління ДСА України в Хмельницькій області Приступа І.І.   

Мета проведення Збору - удосконалення наявних теоретичних вмінь та навичок, а також вироблення єдиного підходу у вирішенні питань  військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

В ході першого дня занять учасники ознайомилися з вимогами законодавчих та нормативно-правових актів з питань оборонної та мобілізаційної роботи, основами мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади, повноваженнями органів військового управління з цих питань. Окрема увага приділялася інформаційній безпеці в Україні.

Другий день збору надав можливість його учасникам обговорити проблемні питання, що виникають під час взаємодії з військовими комісаріатами та обмінятись досвідом роботи в галузі бронювання та ведення військового обліку.

Навчально-методичний збір є актуальним в контексті надання методичної допомоги регіонам у веденні військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час,  а також під час роботи з документами, що мають гриф обмеженння доступу. Не менш важливим для працівників апаратів судів, відповідальних за ведення військового обліку, була озвучена позиція представника Генерального штабу Збройних Сил України у спірних питаннях та окреслені шляхи вирішення таких питань.

За результатами проведення навчально-методичного збору всім учасникам вручено сертифікати, що підтверджують вдосконалені теоретичні знання та практичні навички в галузі ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.