Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у хуліганстві, вчиненому групою осіб, обрано запобіжні заходи  

18 червня 2018, 13:10

Сьогодні, 18 червня 2018 року, слідчим суддею Перечинського районного суду обрано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання та цілодобового домашнього арешту  відносно двох мешканців одного із сіл Перечинщини, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, тобто хуліганстві, вчиненому групою осіб.

Так, органом досудового розслідування два брати 20-ти та 25-ти річного віку підозрюються у тому, що вони у лютому 2018 року спричинили потерпілому М. тілесні ушкодження, які згідно висновку судово-медичної експертизи кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, а також пошкодили належний такому транспортний засіб, чим згідно висновку автотоварознавчої експертизи спричинили матеріальну шкоду на загальну суму понад 8 тисяч гривень.

Обвинувачення підтримує прокурор військової прокуратури Ужгородського гарнізону, так як один із підозрюваних є військовослужбовцем.   

При обранні запобіжних заходів слідчий суддя враховував особи  підозрюваних (тобто їх вік, стан здоров'я, міцність соціальних зв’язків, наявність судимостей), вагомість наявних доказів про вчинення особами інкримінованого їм кримінального правопорушення, тяжкість покарання, що загрожує підозрюваним у разі визнання їх винуватими у вчиненні даного кримінального правопорушення, а також існування ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України.

Строк дії ухвали слідчого судді про обрання запобіжного заходу – 60 діб.

Слід зазначити, що санкція ч. 2 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

 

За повідомленням прес-служби суду