Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Нетішині засудили службовця ХАЕС за те, що вчасно не повідомив НАЗК про придбання квартири

18 червня 2018, 12:33

Нетішинський міський суд визнав винним посадовця Хмельницької АЕС у вчиненні правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 172-6  КУпАП (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані) і стягнув з нього штраф у розмірі 1700 грн.

Як встановила Феміда, посадовець, будучи суб’єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», порушив ч. 2 ст. 52 цього закону. Вона передбачає, що після придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, суб’єкт декларування протягом 10 днів письмово повинен повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. А службовець прострочив термін майже на 2 місяці.

У судовому засіданні посадовець свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав та пояснив, що дійсно із запізненням подав декларацію, оскільки вважав, що квартира належить ВП ХАЕС, бо перебуває в іпотеці.

«Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, пом'якшуючою відповідальність обставиною суд визнає щире розкаяння, відсутність обтяжуючих обставин, тому суд вважає доцільним застосувати адміністративне стягнення щодо нього у виді штрафу в мінімальному розмірі», – зазначає суд.

За повідомленням прес-служби суду