Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трьох голів сільських рад притягнуто до відповідальності за порушення, пов’язане з корупцією

15 червня 2018, 09:22

Суддею  Балан М.В. Кілійського районного суду Одеської області ухвалено три постанови щодо голів сільських рад району про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1, ч.2 ст. 172-7 КУпАП.

Так, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-7 КУпАП до двох голів сільських рад Кілійського району  Одеської області застосовано адміністративне  стягнення у виді штрафу в розмірі 50 (пятидесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят ) грн. кожному, а за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-7 КУпАП застосовано адміністративне  стягнення у виді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одну тисячу сімсот ) грн.,.

За матеріалами справ громадянини Д. і  О. будучи головами сільських  рад , відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», будучи суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, в порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону, несвоєчасно, без поважних причин, після встановленого строку подання щорічної декларації (з 01.01.2018 до 01.04.2018), а саме 21.04.2018р. гр-н Д. та 25.04.2018р. гр-н О. подали на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Штраф  у розмірі 1700 гривень накладено на Голову сільської ради  за правопорушення у відповідності до ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

 

Звертаємо увагу, що постанови суду не набрали законної сили та можуть бути оскаржені протягом 10 днів з дня їх винесення до Апеляційного суду Одеської області

 

За повідомленням прес-служби суду