Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старобільський районний суд Луганської області відвідали учні районної школи  

15 червня 2018, 09:16

14 червня 2018 року до Старобільського районного суду Луганської області завітали учні 6-9 класів Підгорівської загальноосвітньої школи Старобільського району у супроводі вчителів та фахівця із соціальної роботи районного центру служби по справам дітей та молоді. В холі суду відвідувачів зустріли заступник голови суду, суддя-спікер Форощук Олександр Віталійович та заступник керівника апарату суду Літвін Наталія Володимирівна.

Суддя - спікер розповів дітям про роботу суду, суддів та працівників апарату суду, в тому числі  державних службовців, показав приміщення суду. Найбільше дітей зацікавили цивільний та кримінальний зал судових засідань, проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Вчителів та дітей цікавило,  які справи розглядаються судом та скільки триває їх розгляд, хто є учасниками  процесу, з якого часу настає кримінальна відповідальність неповнолітніх і чи несуть батьки відповідальність за злочини вчиненні дітьми та інші.

Зустріч проходила в залі судового засідання із запрошеними прокурорами та працівниками національної поліції, які дали відповіді на всі поставлені запитання допитливих учнів. 

У доступній для дітей формі було роз’яснено  порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Учні були присутні при розгляді цивільної справи  під головуванням судді Ткач О.В.

 

   

 На завершення діти подякували працівникам суду за цікаву та змістовну екскурсію, а суддя-спікер побажав учням школи успіхів у навчанні.

 

За повідомленням прес-служби суду