Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Миколаївської області піклується про доступ до правосуддя для маломобільних груп населення 

05 червня 2018, 14:12

Згідно із статтею 55 Конституції України, права і свободи людини і громадянина захищаються судом і кожному гарантується право на оскарження в суді рішень,.

Конвенцією ООН про права інвалідів, ратифікованою Верховною Радою України у 2009 році, визначені зобов’язання держави щодо забезпечення людям з інвалідністю, нарівні з іншими, ефективного доступу до правосуддя.

Апеляційний суд Миколаївської області створює такі умови, при яких кожному учаснику судового процесу гарантується рівність у реалізації наданих процесуальних прав та у виконанні процесуальних обов'язків, передбачених процесуальним законом.

Сьогодні апеляційна інстанція розглянула апеляційну скаргу Одоєва Сергія Володимировича на ухвалу Центрального районного суду м. Миколаєва від 13 жовтня 2017 року в частині відмови в задоволенні заяви Одоєва Сергія Володимировича про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню у справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Кредитпромбанк» до Одоєва С.В., Одоєва В.С.про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Відповідач у справі є людиною з обмеженими фізичними можливостями і пересувається на колясці. На прохання працівників суду він погодився продемонструвати доступність до будівлі Апеляційного суду Миколаївської області.

З інформацією щодо доступу до суду маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю можна ознайомитися тут

 

За повідомленням прес-служби суду