Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Черняхівського районного суду Житомирської області завітали п’ятикласники 

05 червня 2018, 13:10

31 травня 2018 року учні 5-Б класу Черняхівської гімназії завітали до Черняхівського районного суду Житомирської області.

Зустріла учнів заступник керівника апарату суду прес-секретар Оксана Ващенко, яка запросила гостей до залу судового засідання, де з ними спілкувався в.о.голови суду суддя-спікер Васильчук Сергій Федорович. Він в доступній формі розповів школярам як воно бути суддею, якими якостями повинні володіти судді, скільки справ доводиться розглядати кожного дня судді. Також в.о.голови суду розповів дітям про особливості відповідальності неповнолітніх, зазначивши, що ступити на злочинний шлях легко, а от зійти з нього - навпаки. Учнів зацікавила розповідь судді-спікера про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції. Наостанок в.о.голови суду побажав діткам успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

Спілкувався зі школярами і судовий розпорядник Віктор Спекторов, який наглядно продемонстрував суддівську мантію і нагрудний знак, в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя.

Разом із заступником керівника апарату суду діти з’ясували хто працює в суді, які справи розглядає місцевий суд та зробили коротеньку екскурсію приміщенням суду.

Крім того, заступник керівника апарату запропонувала школярам пограти в цікаву пізнавальну гру «Суд мудрого лева», яка навчила дітей яким чином можна захищати свої права у суді.

Діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання у суддівських кріслах.

Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Сподіваємося, що час, проведений в Черняхівському районному суді Житомирської області, сприятиме формуванню поваги до суду та сприятиме формуванню правосвідомості у підростаючого покоління.

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд!

 

За повідомленням прес-служби суду