Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі, підозрюваній у вчиненні зіткнення на моторних човнах, що спричинило загибель людей, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту цілодобово

05 червня 2018, 11:22

05.06.2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Радченко Г. А. було розглянуто клопотання слідчого відділу з розслідування злочинів у сфері транспорту СУ Головного управління Національної поліції в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно особи Н.

З клопотання слідчого вбачається, що 02.06.2018 близько 16.30 дана особа, керуючи своїм моторним човном, в стані алкогольного сп’яніння, здійснюючи рух вниз за течією по протоці річки Козак, проявив неуважність та безпечність до обстановки, не обрав безпечну швидкість руху, внаслідок чого, допустив зіткнення з моторним човном.

Унаслідок даної події пасажиру було заподіяно травми, від яких він помер, а дитину у тяжкому стані доставлено до реанімаційного відділення в центральну районну лікарню.

Вказані наслідки знаходяться у прямому причинному зв’язку з порушенням Правил користування маломірними суднами на водних об’єктах Херсонської області. Таким чином, дана особа підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ст. 291 КК України - порушення чинних на транспорті правил, що убезпечують рух, якщо це спричинило загибель людей.

Ухвалою суду клопотання було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, цілодобово з можливістю носіння електронного засобу контролю, строком на 60 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду