Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто клопотання Мін’юсту про приведення вироку РФ у відповідність до законодавства України

05 червня 2018, 10:26

         14 травня 2018 року до провадження суду надійшло клопотання Міністерства Юстиції України про приведення вироку суду Російської Федерації у відповідність із законодавством України.

         Громадянина К., засуджено вироком Желєзнодорожного районного суду м. Рязані до покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого ч.3 статті 30, ч.5 статті 228.1. (замах на незаконний збут наркотичних засобів в особливо великому розмірі, вчинений із використанням інформаційно – телекомунікаційної  мережі «Інтернет», за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу Російської Федерації .

         На даний момент засуджений К. відбуває покарання в ФКУ «Виправна колонія» Росії, але він написав заяву де виявив своє побажання про переведення його для подальшого відбування покарання в Україні.

         25 травня 2018 року суд виніс постанову про задоволення клопотання  Міністерства Юстиції України про приведення вироку суду Російської Федерації у відповідність із законодавством України. Привести вирок Желєзнодорожного районного суду м. Рязані по відношенню до засудженого К., у відповідність до законодавства України. Рахувати К. засудженого за ч.2 ст.15, ч.3 ст.307 КК України у вигляді позбавленні волі терміном 9 років.

         Примітка: відповідно до вимог ч.3 ст.609 КПК України Міністерство юстиції України в разі прийняття рішення щодо прийняття громадянина України, засудженого судом іноземної держави, для подальшого відбування покарання вироку суду іноземної держави у відповідність із законодавством України. Відповідно до ч.1 ст.610 КПК України клопотання Міністерства юстиції України про приведення вироку суду іноземної держави у відповідність із законодавством України розглядає суд першої інстанції за останнім  відомим місцем проживання засудженої особи в Україні або за місцем знаходження Міністерства юстиції України.

 

За повідомленням прес-служби суду