Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя як суб'єкт кримінальної процесуальної діяльності

04 червня 2018, 09:08

2 червня 2018 року в місті Києві кандидатки та кандидати на посаду судді в п’яти групах одночасно пройшли тренінг “Діяльність слідчого судді щодо обрання запобіжних заходів”.

Актуальність теми, запропонованої до уваги слухачів, пояснюється тим, що діяльність слідчого судді щодо обрання та застосування запобіжних заходів щодо підозрюваного як окремий інститут кримінального процесуального права має власний зміст та являє собою комплекс трудомістких та доволі складних заходів, спрямованих на реалізацію мети їх застосування.

У ході тренінгу був висвітлений процесуальний статус слідчого судді, як суб’єкта реалізації судового контролю під час застосування запобіжних заходів, його повноваження у даній сфері та особливості діяльності, а також обговорений ряд проблемних питань з якими стикаються учасники процесу, в тому числі і слідчі судді при обранні та застосуванні запобіжних заходів. Також слухачі отримали можливість поставити запитання, які виникли у них під час лекції, та отримати на них професійні відповіді.

Майбутні судді прослухали міні-лекції, переглянули презентації; працюючи в малих групах, виконали практичні завдання та обговорили їх результати; взяли участь в експрес-опитуванні за допомогою клікерів; вирішували кейси та ситуативні завдання, що можуть виникати у процесуальній діяльності слідчих суддів.

Наприкінці тренінгу учасники успішно пройшли підсумкове тестування.

За повідомленням прес-служби НШСУ