Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про правила перебування журналістів на судовому процесі розповідає Голова Закарпатського ОАС

31 травня 2018, 11:04

Голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Миколайович Шешеня в рамках програми «З перших вуст», ефір якої відбувся 29 травня 2018 року,  дав інтерв’ю місцевому телеканалу «Перший кабельний».

Під час бесіди мова йшла про зміни у діяльності суду та, зокрема,  в адміністративному  судочинстві.  Так  О.М. Шешеня  зазначив,  що зміни до Кодексу адміністративного судочинства  від 15 грудня 2017 року є кардинальними та направлені на покращення здійснення судочинства, а саме зменшення строків розгляду справ.

Також він розповів про правила перебування журналістів на судовому процесі, зазначивши, що у  Кодексі  адміністративного судочинства України  окремої статті  стосовно журналістів нема, зате стаття 10. Гласність судового процесу прописує порядок перебування будь-якої особи  у відкритому судовому засіданні: до  зали судового засідання заходять до початку судового засідання або під час перерви за наявності документа, що посвідчує особу. Суд може видалити із зали судового засідання осіб, які перешкоджають веденню судового засідання чи порушують порядок в залі судового засідання.
 Присутні в залі судового засідання можуть проводити фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних засобів, а трансляція судового засідання здійснюється виключно з дозволу суду. Зате під час розгляду справи у закритому судовому засіданні присутніми можуть бути лише учасники справи, фіксація здійснюється тільки на технічні засоби суду.

Впродовж розмови Олексій Шешеня висловив свою думку з приводу причин нестачі суддів та стосовно ситуації із Закарпатськими профспілками, які намагаються шляхом проведення пікетів та мітингів чинити тиск на Закарпатський окружний адміністративний суд з метою подальшого незаконного володіння будівлею по площі Народній, 5 у м. Ужгороді.

На завершення зустрічі очільник суду зазначив, що з метою інформування суспільства про діяльність суду Закарпатський окружний адміністративний суд завжди готовий комунікувати зі ЗМІ.

За повідомленням прес-служби суду