Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Апеляційного суду Одеської області провели тренінг на тему "Докази і доказування в кримінальному судочинстві" 

31 травня 2018, 10:53

29-30 травня 2018 року в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України відбувся черговий етап навчання в рамках програми ІV.І блоку «Кримінальне судочинство» зі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають  стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки.

До проведення зазначеного тренінгу були залучені досвідчені викладачі Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України: заступник голови апеляційного суду Одеської області Олександр Джулай та суддя апеляційного суду Одеської області Олександр Толкаченко, які за допомогою інтерактивних методик викладання провели тренінг на тему «Докази і  доказування в кримінальному судочинстві».

Розпочинаючи курс, судді-викладачі насамперед привернули увагу слухачів спеціальної підготовки до проблематики даної теми, яка полягає в тому, що процес доказування в практиці кримінального судочинства являє собою діяльність особи, спрямовану на отримання, перевірку та оцінку зібраної інформації на основі якої мають прийматись процесуальні рішення, деякі з котрих пов’язані із застосуванням заходів кримінально-процесуального примусу. 

 

                        

Під час проведення тренінгу слухачам були розкриті сутність і значення кримінально-процесуального доказування, предмет, межі та суб’єкти доказування у кримінальному процесі, види і джерела доказів у кримінальному судочинстві.

Крім того, в впродовж дводенного тренінгу були детально висвітлені особливості доказування в окремих стадіях кримінального судочинства, розкриті поняття належності та допустимості доказів, обговорені питання викладення у судових рішеннях обґрунтування та оцінки доказів, а також розглянуті правові стандарти Європейського суду з прав людини щодо доказів і доказування у кримінальному судочинстві. 

Наприкінці тренінгу було проведено тематичне тестування, за результатами якого переважна більшість слухачів спеціальної підготовки отримали найвищій бал.

 

За повідомленням прес-служби суду