Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наслідками побутової сварки, що перейшла у бійку, стає позбавлення волі 

30 травня 2018, 17:45

25 травня 2018 року Скадовським районним судом Херсонської області ухвалено вирок громадянину, який під час сварки наніс тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження своєму куму.

Вироком суду громадянина К. засуджено за ч.1 ст.121 КК України у вигляді 6 років позбавлення волі, за ч.1 ст.122 КК України у вигляді 2 років позбавлення волі. Відповідно до ч.1 ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Громадянин К. обвинувачувався у тому, що у вересні 2017 року  між ним та його кумом виникла побутова сварка, яка в подальшому переросла у обопільну бійку, під час якої громадянин К. наніс металевою частиною сапи один удар по голові потерпілого, завдавши тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, відкритого перелому кісток склепіння черепу. Після чого, завдав потерпілому декілька ударів ногами по тулубу, завдавши тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді переломів двох ребер.

У судовому засіданні громадянина К. вину визнав частково: в частині нанесення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому вину визнав, але вважав, що він оборонявся і, можливо, перевищив межі необхідної оборони, а в частині спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості вину не визнав.

Суд розцінив не визнання вини громадянином К. як спосіб захисту, адже його пояснення, не знайшли свого підтвердження в судовому засіданні, та повністю спростовуються поясненнями потерпілого, свідка, висновком судово-медичної експертизи та поясненнями самого громадянина К., даними тим під час проведення слідчого експерименту, які повністю узгоджуються між собою.

При обранні виду та міри покарання суд, врахував характер та ступінь тяжкості скоєних злочинів, конкретні обставини їх вчинення, дані про особу обвинуваченого К., обставини, які пом’якшують та обтяжують покарання. Суд врахував, особистість громадянина К. і що він раніше засуджений за вчинення умисних корисних злочинів, частково відшкодував заподіяну матеріальну шкоду, що є обставиною пом’якшуючою покарання та  рецидив злочину, що є обставиною обтяжуючою покарання.

Запобіжний захід громадянину К.  до набрання вироком законної сили встановлено у вигляді особистого зобов’язання.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Херсонської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пошук в ЄДРСР судового рішення по вказаному провадженню можна здійснити за номером 663/2592/17.

 

За повідомленням прес-служби суду