Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про порушення довору оренди землі

30 травня 2018, 12:14

Адреса матеріалу:  https://vecherniy.kharkov.ua/news/145514/

 Господарський суд Харківської області розглянув справу за позовом Харківської місцевої прокуратури №5 до однієї будівельної фірми м. Харкова про стягнення понад 250 тис грн за неналежне виконання умов оренди договору.

 Між Харківською міською радою та підприємством був укладений договір оренди землі. Згідно умов договору передавалась в строкове платне користування земельна ділянка несільськогосподарського призначення (землі житлової громадської забудови), розташована по вул. Ньютона, загальною площею понад 2 га.

 Нормативна грошова оцінка земельної ділянкої відповідно до витягу з технічної документації з урахуванням коефіціентів індексаці за 2014, 2015 роки складає понад 19 млн грн.

 Як встановлено судом відповідач має заборгованість зі сплати орендної плати за період з серпня 2017 року по грудень 2017 року у розмірі понад 250 тис грн. Згідно ст. 24 Закону України «Про оренду землі» орендодавець має право вимагати від орендаря своєчасного внесення орендної плати.

 Таким чином відповідач визнається судом таким, що прострочив оплату орендної плати за договором оренди землі, а позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

 

За повідомленням прес-служби суду