Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарських судів обговорили застосування норм процесуального законодавства на практиці 

30 травня 2018, 10:58

24 травня 2018 року, відбувся загальноукраїнський семінар для суддів господарських судів на тему «Актуальні питання застосування господарського процесуального законодавства», організований Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Одеським апеляційним господарським судом.

З вітальним словом до присутніх звернулись директор Одеського регіонального відділення НШСУ Валерій Левенець, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Тетяна Дроботова, суддя Одеського апеляційного господарського суду Галина Діброва, голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров та завідувач кафедри господарського права і процесу НУ «ОЮА» Олег Подцерковний.

Учасниками семінару було обговорено найновіші інститути господарського процесу, процедуру врегулювання спору за участю судді, новели апеляційного провадження, проблемні питання практики, аспекти наказного, загального позовного та спрощеного провадження, перегляд господарських справ в касаційному провадженні, правові висновки та особливості здійснення правосуддя Великою Палатою Верховного Суду, перегляд судових рішень за нововиявленими та виключними обставинами.

На зазначеному заході серед викладачів з доповідями щодо актуальних питань застосування господарського процесуального законодавства виступили судді Господарського суду Одеської області Лілія Грабован та Олександр Демешин. Лілія Грабован розповіла присутнім про актуальне питання щодо процедури врегулювання спору за участю судді та мирової угоди. Олександр Демешин презентував доповідь щодо проблемних питань, які виникають в наказному провадженні.

Голова Господарського суду Одеської області Володимир Петров брав участь у жвавому обговоренні доповідей, представлених спікерами семінару, наводив приклади з практики розгляду судових справ, а саме щодо принципів, юрисдикції та учасників судового процесу у господарському судочинстві, відповідно до доповіді професора Олега Подцерковного на тему «Найновіші інститути господарського процесу: проблеми теорії та практики», а також приклади стосовно врегулювання спору за участю судді, відповідно до теми доповіді, представленої суддею Лілією Грабован.

Також долучилися до заходу заступник голови Господарського суду Одеської області Світлана Власова та судді Світлана Антощук, Дмитро Бездоля, Юлія Бездоля, Юлія Мостепаненко, Леонід Лічман, Наталія Петренко, Юрій Шаратов, керівник апарату суду Олена Вінцевська та начальник відділу Юлія Мізішева.

Після завершення семінару всім учасникам заходу було вручено сертифікати Національної школи суддів України.

За повідомленням прес-служби суду