Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська місцевим регіональним відділенням НШСУ проведено семінар для працівників апаратів судів на тему: “Ділова українська мова” 

30 травня 2018, 09:13

У семінарі взяли участь 29 слухачів, це були секретарі канцелярії, секретарі судового засідання, помічники суддів, судові розпорядники, головні спеціалісти та інші.

Вітальними словами семінар відкрила заступник директора регіонального відділення Алла Баштанник, яка ознайомила учасників з метою і регламентом семінару та представила викладача –  доцента кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидата філологічних наук Неоніллу Баракатову.      

Викладач розповіла про застосування фонетико-акцентуаційних та лексичних норм української ділової мови, а також ознайомила з морфологічними особливостями ділової української мови і синтаксичними структурами офіційно-ділового стилю.

Жваву дискусію викликало у слухачів виконання практичних завдань і обговорення правил уживання мовних конструкцій.

Наприкінці заходу було проведено усне експрес-опитування, що дозволило перевірити рівень здобутих знань та отриманих навичок.

Слухачам були вручення сертифікати від Національної школи суддів України, які пройшли підготовку працівників апаратів окружних судів на семінарі на тему "Ділова українська мова".

 

За повідомленням прес-служби суду