Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінка з ознаками алкогольного сп'яніння напала на судового розпорядника Іллічівського районного суду м. Маріуполя

30 травня 2018, 09:01

      29 травня 2018 року в приміщенні суду відбулись дві сутички, які практично паралізували роботу суду на півтори години.

    Так, до Іллічівського районного суду м. Маріуполя навідалась жінка з явними ознаками алкогольного сп'яніння, яка поводила себе вкрай зухвало, на законні вимоги судових розпорядників припинити нахабну поведінку не реагувала, висловлювалась нецензурною лайкою на адресу працівників суду, та згодом напала на судового розпорядника, чим нанесла йому тілесні ушкодження. 

      У той же час інший відвідувач суду голосно вимагав пояснень працівників суду з приводу змісту судового рішення, на зауваження та спроби роз'яснити його права не реагував, відповіді не чув. Жодні спроби вгамувати чоловіка результатів не дали, оскільки його поведінка була неадекватною ситуації. 

   Керівництво суду викликало  державну службу охорони, яка й припинила протиправні дії агресивних відвідувачів та викликали їх для надання пояснень та складання протоколу про адміністративне правопорушення.

     Зазначені події дуже налякали відвідувачів, створили атмосферу хаосу та негативно вплинули на авторитет судової влади в цілому.

     Слід зазначити, що станом на теперешній час охорона приміщення суду не здійснюється, що призводить до вільного доступу до приміщень суду осіб, які перешкоджають роботі суддів, працівників апарату суду, становлять загрозу для учасників процесу та відвідувачів. 

 

За повідомленням прес-служби суду