Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди: комунікація на всіх фронтах

29 травня 2018, 17:21

Відкритість та прозорість судової гілки влади, ефективні канали комунікації судів з громадськістю та найкращі практики співпраці й партнерства з засобами масової інформації... Ці та інші питання представники системи правосуддя обговорювали в Апеляційному суді Сумської області під час тренінгу «Покращення навиків комунікаційної діяльності судів Сумщини». Серед спікерів одні з найкращих судових ораторів та досвідчених комунікаторів, зокрема керівник прес-центру судової влади України Оксана Лисенко, голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова та голова Гребінківського районного суду Полтавської області Леся Федорак.

- У лютому цього року 22 суди Сумщини підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю в інформаційному напрямку та спільно створили судовий медіа-центр, координатором роботи якого став Апеляційний суд Сумської області - з вітальним словом до колег звернулася голова Апеляційного суду Сумської області Наталія Литовченко. – Ми задекларували спільне бажання продемонструвати суспільству готовність до співпраці, відкритість та прозорість в своїй роботі. Сьогоднішній тренінг – є одним із напрямків роботи медіа-центру, адже обмін досвідом має величезне значення в комунікаційній діяльності судової гілки влади.  

Наразі перед судовими установами стоїть чимало викликів, єдино зазначали спікери тренінгу, і один із головних - відновлення довіри до системи правосуддя. Найкращий спосіб є налагодження конструктивного діалогу з громадськістю, і на цій ниві чимало ефективних та доступних ресурсів.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова спільно з керівником апарату Аллою Шевченко та прес-секретарем суду Наталією Горкушею поділилася власним досвідом комунікаційної діяльності. «Ми повинні доносити інформацію  про роботу суду простою та зрозумілою мовою, - зазначала Ганна Шелєхова, - адже як сказав Аркадій Давидович: «Коли ми говоримо по-людські, світ перестає гарчати».

 

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова та керівник апарату суду Алла Шевченко 
поділилися власним досвідом  комунікації з громадськістю  та просвітницької роботи з молоддю

 

Представники Зарічного районного суду м. Суми поділилися власним досвідом  просвітницької роботи з молоддю та дали колегам практичні поради з висвітлення резонансних справ та взаємодії з засобами масової інформації.

Про комунікаційну стратегію суду і  про те, якою вона може бути в маленьких районних судах розповіла голова Гребінківського районного суду Полтавської області Леся Федорак. Окрім того, очільник полтавського суду звернула увагу учасників тренінгів, що у своїй роботі крім офіційних веб-сайтів, суди можуть і повинні використовувати багатий потенціал мережі Інтернет. Серед каналів комунікації можуть бути сторінки судів у соціальних мережах, особисті сторінки та блоги самих суддів.  

 

Леся Федорак про комунікаційну стратегію Гребінківського районного суду 
Полтавської області


«Говоріть усе і говоріть це як найшвидше», - саме з цих слів викладача Нью-йоркського університету Ф. Зейтель розпочала свій виступ Оксана Лисенко. За її словами між судом та суспільством не повинно стояти бар’єрів та бути недомовленостей, адже саме вони й породжують чутки та недовіру до судової гілки влади.

Оксана Лисенко: «Говоріть усе і говоріть це як найшвидше»

За повідомленням прес-служби суду