Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Полтавської області вивчали основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 

29 травня 2018, 16:08

Минулої п’ятниці в рамках кущового семінару,  що був проведений суддями Апеляційного суду Полтавської області відбулась навчальна дискусія на тему: «Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

Спікером виступив суддя Новосанжарського районного суду Полтавської області Андрій Лизенко, дипломований випускник навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів».

Андрій Вікторович нагадав колегам структуру Європейського суду з прав людини та принципи його роботи, детально зупинився на структурі рішення Європейського суду, основних положеннях Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та навів приклади найбільш цікавих рішень Європейського суду.

Гаряча дискусія розгорнулась між присутніми щодо забезпечення прав учасників процесу під час розгляду справ про адміністративні правопорушення.

 

Навчальний курс «Стандарти прав людини в  практиці суддів та адвокатів» має на меті підвищення професійного потенціалу суддів та адвокатів задля імплементації стандартів та сприяння дотриманню й захисту прав людини в Україні. Навчання розраховане на практикуючих адвокатів та суддів з усієї України, які зацікавлені в поглибленні знань та професійній самореалізації у сфері міжнародного права прав людини, шукають нові ефективні шляхи щодо захисту прав осіб та дотримання міжнародних стандартів прав людини у своїй практиці. Тривалість курсу 1 календарний рік.

Слід відмітити, що у 2017-2018 навчальному році відбувся перший курс для суддів, а не лише для адвокатів, як це було раніше. Було подано 470 заявок та відібрано для участі у нульовому модулі курсу лише 50 слухачів. Серед випускників курсу, які отримали диплом, а не сертифікат, тобто, серед 15 слухачів, які успішно пройшли всі онлайн - модулі з балом не менше семи  і взяли активну участь у всіх очних семінарах є прізвище судді з Полтавської області – Андрія Лизенка.

         

Організатором курсу є Українська Гельсінська спілка з прав людини найбільша асоціація правозахисних організацій України, що об’єднує 29 правозахисних недержавних організацій. Місія спілки - сприяти розвитку гуманного суспільства, що базується на повазі до людського життя, гідності та гармонійних стосунків між людиною, державою і природою через створення платформи для співпраці між членами Спілки та іншими учасниками правозахисного руху.

 

За повідомленням прес-служби суду