Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 

21 травня 2018, 15:00

26 квітня 2018 року Господарський суд Миколаївської області прийняв рішення у справі за позовом Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМК) до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення  штрафу у сумі 325 000, 00  грн. ,  пені у сумі 325 000, 00 грн. й суми судового збору, сплаченої за подання позову.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, відділення АМК послалось на те, що товариство притягнуто до відповідальності за вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктами 13 та 14 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції”. За вчинення порушень на підприємство накладено штраф у загальному розмірі 325  000,00 грн. Штраф та нараховану пеню за прострочення сплати штрафу відповідач не сплатив, що змусило позивача звернутись до суду з позовом про стягнення заборгованості.

Розглянувши матеріали справи,  дослідивши та оцінивши усі подані у справу докази, суд установив, що на теперішній час рішення відділення АМК є чинним і підлягає виконанню.  Суд установив, що  відповідач у визначений Законом строк штраф та пеню не сплатив, за таких обставин позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

У частині п'ятій статті 56 Закону України “Про захист економічної конкуренції” встановлено: за кожний день прострочення сплати штрафу стягується пеня у розмірі півтора відсотка від суми штрафу; розмір пені не може перевищувати розміру штрафу, накладеного відповідним рішенням органу Антимонопольного комітету України.

Отже, позовні вимоги Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України задоволено, до загального фонду Державного бюджету України стягнуто штраф в розмірі 325  000,00 грн. згідно з рішенням адміністративної колегії Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, та пеню у розмірі 325 000,00 грн., нараховану за прострочення сплати штрафу.

 

За повідомленням прес-служби суду