Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту жителя Сумщини, який з Росії в Україну переправляв нелегалів

21 травня 2018, 14:48

Двадцятип’ятирічного чоловіка було затримано під час того, як він допомагав громадянину Грузії незаконно потрапити на територію України з Російської Федерації. Для нелегального перетину державної межі було обрано ділянку кордону в районі населеного пункту Сподарюшино (Російська Федерація) у напрямку населеного пункту Попівка (Україна).

Правоохоронним органами було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332 КК України, та подано до суду першої інстанції клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми з доводами правоохоронців погодився та взяв особі під варту, встановивши розмір застави 34 000 грн.

З таким рішенням суду не погодився захисник підозрюваного та подав апеляційну скаргу, в якій просив оскаржуване судове рішення змінити, застосувавши до його підзахисного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Апеляційний суд Сумської області розглянувши матеріали справи, рішення суду першої інстанції залишив без змін, а апеляційну скаргу захисту відповідно без задоволення, оскільки слідчим суддею було вірно встановлено наявність ризику можливого переховування особи від органів досудового розслідування, суду. Так, з наявної в матеріалах кримінального провадження інформації вбачається, що особа раніше неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання кордону та за порушення прикордонного режиму. Крім того, в матеріалах даного провадження відсутні дані про те, що підозрюваний офіційно працевлаштований та має законне джерело для існування, що в свою чергу свідчить про існування ризику вчинення останнім іншого кримінального правопорушення.

 

За повідомленням прес-служби суду