Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Київського районного суду міста Одеси Калініченко Л.В. повідомляє ВРП про втручання в її діяльність

21 травня 2018, 09:13

Калініченко Любов Василівна повідомила, що у провадженні Київського районного суду міста Одеси перебувала адміністративна справа за позовом до державного реєстратора – комунального підприємства «Центр розвитку та інвестицій Васильківського району» юридичного департаменту Одеської міської ради, треті особи: об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Успенська 17», Одеська міська рада, Департамент комунальної власності Одеської міської ради, про визнання протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію.

Представником третьої особи − об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Успенська 17» у цій справі є громадянин, який, як повідомляє суддя, 16 травня 2018 року особисто приїхав за адресою місця проживання матері судді Калініченко Л.В. та висловив їй пропозицію щодо заявлення суддею самовідводу в адміністративній справі.

Зазначений громадянин також посилався на те, що суддя особисто спілкується з учасником судового процесу, оскільки на будинку, де проживає мати судді, розміщена інформація, що цей будинок перебуває під охороною ТОВ «ОЛІМП-ЮГ», яке, з його слів, належить саме цьому учаснику судового процесу. Громадянин також зазначив, що у разі, якщо суддя не заявить самовідвід у вказаній справі, у Калініченко Л.В. «будуть великі проблеми».

На цій підставі мати судді звернулася до поліції та викликала патруль.

Суддя вважає, що вказані події спричинили погіршення стану здоров’я її матері – особи похилого віку, у зв’язку із чим викликали швидку медичну допомогу.

Суддя Київського районного суду міста Одеси Калініченко Л.В. вважає зазначені факти втручанням у її професійну діяльність та спробою здійснити тиск на неї з метою перешкоджання у розгляді адміністративної справи.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України