Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області проведено «День відкритих дверей»

18 травня 2018, 15:16

         

18 травня 2018 року у Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області пройшов черговий "День відкритих дверей". Цього разу до суду завітали учні 9-10  класів  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 м. Ізмаїла.

 

Зустріла учнів заступник керівника апарату суду Наталія Сиротенко, яка  запросила школярів до зали судових засідань. Відвідувачі заходу були ознайомленні з історією Ізмаїльського міськрайонного суду, також Наталія Сиротенко розповіла учням про те хто працює в суді, на конкретних життєвих ситуаціях пояснила, які категорії справ розглядаються у Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області.

 

 

 

У форматі  відкритого діалогу  школярі з’ясували, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений.

Також до Міжнародного дня захисту дітей та з метою ознайомлення учнів з правами, що гарантуються законом, а також з метою формування активної позиції щодо реалізації підлітків як особистості та їх прав у сьогоденні   Наталія Сиротенко   провела з учнями бесіду в формі тренінгу  на тему «Знай свої права».

Діти відвідали архів суду та мали змогу побачити як зберігаються справи. Хлопці та дівчата були вражені кількістю справ, що тут знаходяться. З цікавістю розглядали стелажі зі справами які зберігаються з 1947 року.

Особливий інтерес у школярів викликали камери тимчасового тримання обвинувачених.

Наостанок діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання. Присутні висловили своє задоволення проведеним заходом.

Адміністрація Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області  висловлює свою подяку школярам та  вчительці історії та права Нікіфоровій Ользі Станіславівні.

Також  висловлюємо подяку працівникам Ізмаїльського телебачення журналісту Герковій Анастасії та оператору Матвійчук Наталії, які висвітлювали даний захід.

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд ми завжди Вам раді!

 За повідомленням прес-служби суду