Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батько потерпілого просив у суду звільнення обвинуваченого

18 травня 2018, 15:09

Сьогодні, 18 травня 2018 року, біля приміщення Апеляційного суду Волинської області пройшов мітинг з приводу незгоди з винесеним 29 березня 2018 року судовим рішенням за результатами розгляду апеляційних скарг прокурора, обвинуваченого Мігаса В.М., законного представника потерпілого Андрушківа В.В. – Андрушківа В.Р. на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 05 грудня 2017 року, щодо Мігаса В.М. Ухвалою апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, а скарги обвинуваченого та законного представника потерпілого задоволено. Вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 05 грудня 2017 року в частині призначеного покарання Мігасу В.М. змінено. Апеляційним судом звільнено останнього від вібування основного покарання, якщо він протягом 3 (трьох) років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

В мітингу взяло участь близько 40 осіб.

Прес - секретарем Апеляційного суду Волинської області Іванною Яремою було запрошено до зали судового засідання всіх активістів для діалогу.

До присутніх вийшла суддя Апеляційного суду Волинської області Тетяна Лівандовська - Кочура, яка пояснила,  що прийняте рішення суду пов’язане насамперед зі зверненням батьків Андрушківа В.В., які просили звільнити Мігаса В.М. від відбування призначеного основного покарання, з призначенням йому максимального іспитового строку. Потерпілі потребують немалих коштів для лікування свого сина, котре погодився оплатити Володимир Мігас. Між потерпілими та обвинуваченим укладено відповідну угоду для гарантування намірів обвинуваченого відшкодувати у повному обсязі збитків завданих внаслідок ДТП. Також відповідаючи на питання Тетяна Вікторівна зазначила, що Мігас В. М. позбавлений права керування транспортним засобом на строк 3 роки.

Увагу активістів було звернено на те, що учасники судового процесу та інші особи у випадках і порядку, встановлених законом, мають право на касаційне оскарження судового рішення.

Апеляцйний суд звертає увагу громадськості на протиправні дії зі сторони активістів, в яких при пропуску до суду була виявлена травматична зброя  та  газовий балончик  «Терен 4М». При виході з суду, агресивно налаштовані особи, використали піротехнічні засоби невстановленого зразка, що призвело до задимлення приміщення, внаслідок чого створювалися перешкоди для відвідувачів та роботи працівників установи. Окрему увагу звертаємо на бездіяльність працівників поліції, які ніяким чином не відреагували на хуліганські дії пікетувальників.

    
За повідомленням прес-служби суду