Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено аудит доступності будинку і споруд Новогродівського міського суду Донецької області для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

17 травня 2018, 15:51

           На виконання доручення Державної судової адміністрації України щодо вжиття заходів із забезпечення доступності об’єктів судової влади для осіб з інвалідністю Новогродівським міським судом Донецької області проведено аудит доступності будинку і споруд суду для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

 

            Для опитування та анкетування до суду був запрошений представник від громадськості Герасимець Микола Васильович, який є особою з інвалідністю. Опитування та анкетування проводила старший секретар суду Рудь Т.І., яка є відповідальною особою щодо сприяння особам з інвалідністю у реалізації їх права на рівний доступ до правосуддя.

           

            Незважаючи на те, що в ході опитування були об’єктивно виявлені певні проблемні питання щодо деяких елементів доступності будинку та споруд Новогродівського міського суду, доступ до приміщення, канцелярії та зали судових засідань забезпечується належним чином. Крім того, керівництвом суду визначено відповідальних осіб, які всебічно та невідкладно при зверненні до суду осіб з інвалідністю або інших маломобільних груп населення будуть надавати таким громадянам необхідну допомогу.

           

            За результатами опитування та анкетування будь-яких перешкод щодо реалізації особами з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення доступу до правосуддя у Новогродівському міському суді не виявлено.

 

За повідомленням прес-служби суду