Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізмаїльський міськрайонний суд засудив 33-річного чоловіка до 13 років колонії за напад на поліцейських в 2015 році

17 травня 2018, 12:46

 

      8 травня 2018 року  Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області  розглянув кримінальне провадження  за обвинуваченням громадянина М.  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1 ст.263, ст. 348 КК України (незаконне придбання та носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також замах на вбивство працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків).

      За результатами розгляду вказаного кримінального провадження  колегія суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської  області ухвалила обвинувальний вирок.

     В ході досудового розслідування та судового слідства встановлено гр. М.  23 грудня 2015 року, знаходячись біля загальноосвітньої школи № 10,   в м. Ізмаїлі Одеської області, придбав, шляхом знахідки, пістолет «Zоraкі»   та ручну осколкову гранату РГД-5, які незаконно придбав та носив при собі без передбаченого законом дозволу.

     Далі, 23 грудня 2015 року, біля 19 години 50 хвилин, гр..М., будучи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у громадському місці висловлювався нецензурною лайкою. В цей же час інспектор дорожньої патрульної поліції Ізмаїльського ВП ГУНП  гр.Т. та поліцейський Ізмаїльського ВП ГУНП гр.С, перебуваючи на службі та виконуючи свої службові обов’язки по охороні громадського порядку шляхом патрулювання на території м. Ізмаїла, будучі одягнуті у формений одяг, та отримавши повідомлення від оперативного чергового Ізмаїльського ВП про пригоду, виїхали до місця події.  

    З метою присікти протиправні дії поліцейські попросили гр.М.зупинитись, представившись при цьому працівниками поліції. Побачивши поліцейських   та розуміючи про наміри зазначених службових осіб Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області, гр. М.почав від них тікати та умисно, маючи намір на спричинення тілесних ушкоджень останнім, усвідомлено здійснив в бік працівників поліції декілька пострілів з пістолету.  В подальшому гр. М. усвідомлюючи свої дії, з метою посягання на життя працівників поліції, кинув у зазначених працівників поліції гранату, яка, раніше являлись ручною осколковою гранатою «РГД - 5», вибуховий пристрій дистанційної дії, промислового виробництва, військового призначення та відносяться до бойових припасів. Під час розриву гранати її осколками буди спричинені тілесні ушкодження  гр. Т., які відносяться до категорії легких з короткочасним розладом здоров'я. Громадянину С.   були спричинені тілесні ушкодження, які відносяться до категорії легких з короткочасним розладом здоров’я.

    В ході судового розгляду справи обвинувачений М. винним себе не по жодній статі КК України  не визнав.  Однак незважаючи на невизнання своєї провини обвинуваченим його винність була підтверджена дослідженими в судовому засіданні доказами.

     За результатами розгляду кримінального провадження  колегія суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області ухвалила:

«Громадянина М. визнати винним  за ст.ст. 263 ч. 1, 348 КК України і призначити йому  остаточне покарання    у вигляді позбавлення волі строком на 13 років.» 

     Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів.

     До набрання вироком законної сили запобіжний захід громадянину М. не змінено – залишено у вигляді тримання під вартою.

     Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером  500/2442/16.

 

 

За повідомленням прес-служби суду