Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Середино-Будському районному суді Сумської області проведено "День відкритих дверей" для школярів

15 травня 2018, 11:53

Середино-Будський районний суд Сумської області 14 травня 2018 року відкрив свої двері для молоді Серединобудщини. Мета заходу – сприяння поглиблення обізнаності з діяльністю суду, забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, забезпечення права вільного доступу, з роботою суддів та працівників апарату суду, а також довести дієвість вислову, що суди – відкриті для громадян.

Цього разу до суду завітали учні  10 класів Середино-Будських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №1 та № 2», які вже через півроку  визначатимуться  із майбутньою професією, оскільки будуть вступати до вищих навчальних закладів.

З привітальним словом  до дітей звернувся в.о. голови суду Теміров Черкас Мукаілович, який і ознайомив присутніх із планом заходів. Для участі у заході було запрошено заступника голови Середино-Будської РДА Сумської області – Черепньову Ольгу Володимирівну, головного лікаря Середино-Будської ЦРЛ – Осипенко Олексій Васильовича. Також у заході прийняли участь начальник органу пробації Середино-Будського районного сектору – Міцура Катерина Володимирівна та представник Середино-Будського бюро правової допомоги.

 Після вступного слова школярі прийняли участь у судовому засіданні за поданням органу пробації про направлення звільненого від відбування покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком, зазначене клопотання було задоволено та засудженого було взято під варту із залу суду. Під час участі у зазначеному засіданні  змогли побачити як проходить судовий процес, а також яка може настати відповідальність за невиконання особою вироку суду.

 

В подальшому керівником апарату суду Анісовим Віталієм Миколайовичем було проведено екскурсію приміщенням суду. Ознайомлення з приміщенням суду розпочалось із залів судового засідання, після чого школярі ознайомились із усіма кабінетами приміщення суду. Велику цікавість учнів визвала екскурсія архівом суду. Де дітям не лише було повідомлено про порядок  та строки зберігання справ в архіві, але й і надано для огляду оригінали рішень суду датовані 1947 роком, які оформлювалися чорнилами та при написанні яких застосовувався певний діалект відповідного часу.

Останнім заходом дня відкритих дверей, який справив на учнів незабутнє враження, було проведення судового засідання в якому учні самі приміряли на собі ролі: судді, секретаря судового засідання, позивача, відповідача та свідків у змодельованій справі цивільного провадження про розірвання шлюбу, результатом якої стало примирення примирення сторін у судовому процесі та відмова позивача від позову.

За повідомленням прес-служби суду