Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секрет успіху команди ВААС криється у тімбілдингу

15 травня 2018, 11:17

Сьогодні, мабуть, вже нікого не дивує термін «корпоративна культура». Під цим поняттям розуміють сформовану систему цінностей, ідей і принципів, які забезпечують функціонування певної установи чи організації. Корпоративна культура у більшості сучасних організацій складається з багатьох елементів, починаючи від стилю в одязі й манери спілкування працівників і закінчуючи філософією установи та взаємними очікуваннями результатів від спільної діяльності.

Будь-якій компанії потрібна висока працездатність її співробітників. Важливо, щоб не тільки кожна окрема людина виконувала свою роботу якісно, ​​а й увесь колектив працював, як команда. Власне, поняття корпоративної культури і передбачає, що всі працівники повинні усвідомлювати єдині цілі та прагнути спільними зусиллями досягати їх. А допоможе їм у цьому тімбілдінг.

Тімбілдінг (від англ. team – команда, building – побудова) – це активний корпоративний відпочинок, спрямований на згуртування колективу.

Правильно організовані заходи тімбілдингу сприяють не лише перетворенню колективу у справжню команду однодумців, а й впливають на злагодженість у роботі, на ефективність діяльності установи в цілому і, зрештою, приносять хороші результати.

Сьогодні є багато видів командопобудови, і варто відмітити, що їхній перелік все розширюється й розширюється.  Створюються навіть спеціальні організації, які допомагають керівникам установ проводити заходи з тімбілдингу.

Найпопулярнішим видом тімбілдингу є спортивний, який передбачає ігри, квести й естафети на свіжому повітрі, що, до речі, є хорошим поєднанням приємного з корисним.

Ще один цікавий вид тімбілдингу – психологічний. Він спрямований на виявлення лідера, розвиток комунікативних навичок всіх співробітників і налагодження позитивної атмосфери в колективі. Як правило, відбувається у формі тренінгів.

Мистецький тімбілдинг спрямований і на згуртування колективу, і на розвиток творчого потенціалу співробітників. Може відбуватись у формі  інтелектуальних ігор, вирішення кейсів і передбачає розвиток навичок у живописі, фотографії або віршуванні. Так можна добре виявити прихований потенціал працівника і скерувати його у роботу.

Молодий, веселий, ініціативний та креативний колектив Вінницького апеляційного адміністративного суду вже перевірив на собі позитивний вплив заходів тімбілдингу на успішну організацію роботи. Працівники апарату суду часто власними зусиллями проводять цікаві заходи з тімбілдингу, які, як свідчить практика, покращують загальну атмосферу в колективі, знімають психологічне напруження та відволікають від рутинної роботи. Особливо корисні такі заходи для новачків, адже допомагають їм адаптуватись у колективі, зрозуміти його цінності та усвідомити спільну мету й завдання.

У ВААС вже стало традицією у цікавий спосіб вітати колег з днем народження, разом проводити загальноміські й державні свята, організовувати флешмоби з нагоди важливих заходів чи подій, а ще час від часу виїжджати на екскурсії.

А от нещодавно працівники апарату суду вирішили не просто виїхати на природу, щоб подихати свіжим повітрям, а спробувати свої сили у кулінарному двобої. Два структурні підрозділи, мабуть, вперше не стандартно, але весело й корисно провели час, проявивши власні уміння у мистецтві приготування їжі. Під час цього двобою команди чітко й швидко виконували вказівки своїх керівників (шеф-кухарів) і не просто приготували вишукані страви, а ще красиво презентували їх та розповіли історію їхнього виникнення.

Було смачно, цікаво, пізнавально: хтось продемонстрував майстер-клас, хтось опанував нові рецепти, а хтось вперше спробував незвичайні страви.  Сподіваємось, що ідею цього тімбілдингового заходу підхоплять і інші структурні підрозділи нашого суду, а, можливо, навіть і інші установи, адже це відкриває багато можливостей та прихованих талантів колег.

Тімбілдинг надзвичайно необхідний кожній установі чи організації. Під час таких заходів колеги у неформальній, невимушеній атмосфері навчаються слухати й чути, сприймати й розуміти один одного, підтримувати й допомагати.

Тож проводьте позаробочий час з користю! Бажаємо кожному колективові стати справжньою командою однодумців, легко вирішувати найскладніші завдання та впевнено крокувати до спільної мети й досягати найвищих результатів.

У свою чергу, хочемо сказати, що ВААС не зупинятиметься на досягнутому й намагатиметься і надалі перевіряти на собі нові цікаві форми тімбілдингу задля успішної роботи на благо громадян.

За повідомленням прес-служби суду