Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роль керівника апарату в забезпеченні ефективної діяльності суду

14 травня 2018, 17:23

14–18 травня 2018 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  керівників апаратів  окружних та апеляційних судів.

Відкриваючи захід, директор Чернівецького регіонального відділення суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник ознайомив слухачів із програмою підготовки, для проведення якої запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Наталю Височанську, Галину Станковську  і  Онуфрія Колотила, суддю Першотравневого районного суду  м. Чернівців, кандидата  юридичних наук  Аліну Федіну тазаступника начальника  територіального управління Державної судової України в Чернівецькій області Павла Тюфтія.

Під час підготовки заступник  директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Алінічій обговорить зі слухачами специфіку організації роботи суду з питань прийняття та розгляду депутатських звернень, запитів, адвокатських запитів та здійснення контролю за їх розглядом працівниками судів.

 Про роль керівника апарату в організації роботи суду та забезпечення ефективності його діяльності розповість Павло Тюфтій. Викладач  розгляне зі слухачами засади діяльності, обсяг функціональних обов’язків, права та відповідальність керівника апарату, а також розмежування адміністративних функцій між головою суду, керівником апарату та начальником територіального управління Державної судової України.

Аліна Федіна ознайомить  керівників апаратів  судів із практикою організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум.

 Цікавим та корисним для слухачів  буде  заняття  Онуфрія Колотила, який зверне увагу на порядок перевірки факту подання суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в апараті суду, відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” декларацій та повідомлення Національного агентства про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

 Головний спеціаліст  Чернівецького  регіонального відділення Ганна Барабащук  розповість про основні положення Закону України “Про забезпечення права на справедливий суд”.

Після закінчення підготовки керівники апаратів  судів поділяться враженнями та висловлять свої побажання та пропозиції.

За повідомленням прес-служби НШСУ