Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новокаховський міський суд ухвалив виправдувальний вирок щодо обвинуваченого в умисному вбивстві

14 травня 2018, 15:37

Колегія суддів Новокаховського міського суду Херсонської області ухвалила виправдувальний вирок щодо обвинуваченого за ст. 115 ч. 1 КК України у зв'язку з недоведеністю його вини у скоєнні кримінального правопорушення.

Громадянин обвинувачувався у тому, що він, знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, з мотивів помсти завдав ножових поранень потерпілому, внаслідок чого той помер.

Колегія суддів, дослідивши докази, надані сторонами кримінального провадження, оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв'язку для прийняття відповідного процесуального рішення, прийшла до висновку, що винуватість обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України - умисного вбивства, не підтверджується належними, допустимими та достовірними доказами, а ґрунтується лише на припущеннях сторони обвинувачення.

Обвинувальний вирок не може ґрунтуватися на припущеннях і ухвалюється лише за умови доведення у ході судового розгляду винуватості особи у вчиненні кримінального правопорушення.

Вироком Новокаховського міського суду Херсонської області ухвалено виправдати обвинуваченого на підставі ст. 373 ч.1 п.2 КПК України за ст. 115 ч.1 КК України у зв'язку з недоведеністю його вини у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України.

 

За повідомленням прес-служби суду