Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На дискусійній панелі в Апеляційному суді Тернопільської області судді обговорили питання, що виникають при вирішення земельних спорів

14 травня 2018, 11:48

11 травня 2018 року в Апеляційному суді Тернопільської області відбувся семінар для суддів районних судів та суддів судових палат із розгляду цивільних та кримінальних справ Апеляційного суду Тернопільської області щодо проблемних питань, які виникають при розгляді судами справ про адміністративні правопорушення та земельні спори.

                            

Участь у заході взяли начальник територіального управління ДСА України в Тернопільській області Ярослав Теслюк та заступник начальника головного територіального Управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління ДВС головного територіального Управління юстиції у Тернопільській області Андрій Хічій.                 

Відкрив зібрання та привітав присутніх голова Апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський.

Начальник головного територіального Управління юстиції з питань ДВС – начальник Управління ДВС головного територіального Управління юстиції у Тернопільській області А. Хічій коротко розповів про роботу управління ДВС на виконання Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів”. Також він вислухав зауваження суддів про помилки, які допускають працівники управління ДВС при складанні протоколів про адміністративні порушення на осіб, які ухиляються від сплати аліментів.

Запрошений до слова начальник ТУ ДСА у Тернопільській області Ярослав Теслюк поінформував про хід другого етапу судової реформи, а саме кадрове забезпечення у місцевих судах області.

Відповідно до штатного розпису, в районних судах Тернопільської області повинно працювати 91 суддя. Натомість сьогодні працює лише 68 суддів, із них одинадцять — без повноважень. Тим не менш, майже всі районні суди працюють і розглядають справи”, - зазначив він.

У першій частині семінару суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Тернопільської області Василь Сарновський виступив із доповіддю на тему: “Окремі питання, що виникають при розгляді судами справ про адміністративні правопорушення з урахуванням останніх змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, прийнятих 3 жовтня 2017 року”, проаналізував найбільш поширені недоліки, допущені місцевими судами в ході розгляду справ даної категорії.

Під час другої частини семінару секретар судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Тернопільської області Олександра Ткач запропонувала обговорити питання вирішення земельних спорів у формі дискусійної панелі. Експертами з даної проблеми виступили: Людмила Голик — заступник начальника управління — начальник відділу у м. Тернополі міськрайонного управління у Тернопільському районі та м. Тернополі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області; Олена Дирда — заступник начальника відділу державної реєстрації об'єктів Державного земельного кадастру управління Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області та Оксана Кащишин — в.о. начальника юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

За повідомленням прес-служби суду 

 

Зберегти

Зберегти

Зберегти