Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На "День відкритих дверей" до Скадовського районного суду Херсонської області завітали школярі

11 травня 2018, 10:18

10 травня 2018 року, в рамках проведення Дня відкритих дверей, до Скадовського районного суду Херсонської області завітали учні 9-10 класів  Скадовської спеціалізованої загальноосвітньої школи «Академія творчості».

З учнями спілкувалися суддя-спікер Сергій Пухальський, помічник голови суду Олена Шабрацька та старший секретар суду Артем Артеменко.

Зустріч розпочалася розмовою Олени Шабрацької з учнями про судову систему України, місце Скадовського районного суду Херсонської області у судовій системі України, а також про те, хто працює у суді.

Сергій Пухальський розповів дітям про символи судової влади, про роботу судді та те, які вимоги пред’являються до кандидатів на посаду судді. Крім того, суддя розповів про стадії судових процесів.

 

 

Гостей ознайомили з роботою суду, починаючи з канцелярії, де старший секретар суду Артеменко Артем розповів присутнім про реєстрацію, рух документів, які надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3». Учні дізнались, що комп'ютерна програма сама розподіляє справи між суддями, що забезпечує неупередженість розгляду.

Також, дітям розповіли про те, що у роботі судів активно впроваджуються сучасні технологій і учасники судових процесів мають змогу отримувати повістки у вигляді смс-повідомлень, а судові засідання можуть проводитися у режимі відеоконференцзв’язку.

Вся зустріч проходила в  інтерактивній формі  - учні відповідали на запитання представників суду та самі задавали велику кількість запитань, демонструючи жвавість розуму та прагнення нових знань.

 Фотографії заходу можна переглянути у Фотогалереї або за посиланням.

 

За повідомленням прес-служби суду