Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні 10-11 класів Филенківської школи Чутівського району взяли участь у правознавчому квесті у місцевому суді

10 травня 2018, 16:57

        10 травня 2018 року у Чутівському районному суді було проведено правознавчий квест для учнів 10-11 класів Филенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чутівського району.

        Ігрове заняття для старшокласників із вивчення судовог процесу та захиту порушеного права в суді відбулося у межах спільної програми Чутівського районного суду та Чутівського бюро правової допомоги «Відкритий Суд» у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

         Спочатку керівник апарату суду Вікторія Гнатенко, помічник судді Наталія Тертична ознайомили дітей із судовою установою, потім головний спеціаліст бюро правової допомоги Наталія Діптан розповіла про діяльність бюро.

       Згодом на учнів чекав майстер-клас від секретарів судових засідань Юлії Томас та Тетяни Бондаренко з процесу зшивання судової справи справи, який завершився справжнім змаганням. діти самі спробували свої сили у цій нелегкій справі. 

        Завершився навчальний візит до суду участю учнів у модельному судовому засіданні у кримінальній справі (за обвинуваченням особи за ст. 125 ч. 2 Кримінального кодексу України - у нанесенні легких тілесних ушкоджень). 

        Модельн есудове засідання відбулося під головуванням судді-спікера суду Яни Ланної. Та діти мали змогу спробувати себе і у ролі суддів, і у ролі секретаря судового засідання, прокурора та адвокатів, потрепілих, обвинувачених та свідків.  

       Піля розгляду справи по суті "колегія суддів" застосувала до  обвинувачених  примусовий захід виховного характеру у вигляді передачі під нагляд педагогічного колективу за місцем навчання.

        На згадку дітям залишились сертифікати про участь у квесті судового засідання та інформаційні матеріали щодо реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

          

За повідомленням прес-служби суду