Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту інспектора Черкаської митниці ДФС, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди

10 травня 2018, 09:22

         09 травня 2018 року слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави відносно гр. О.,  який підозрюються у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

         Під час судового розгляду вищевказаних клопотань у суді встановлено наявність ризику, передбаченого  п.п.1, 2, 3 ч.1 ст.177 КПК України. 

         В судовому засіданні встановлено, що підозрюваний має постійне місце проживання, одружений, має на утриманні малолітню дитину, працевлаштований, має стабільний дохід, раніше не притягався до кримінальної відповідальності. В той же час підозрюваний не має власного нерухомого майна, не має власного житла в м. Черкаси, де проживає протягом останніх дев’яти років, внаслідок чого регулярно змінює місце проживання, але не здійснює тимчасової реєстрації свого фактичного місця проживання у встановленому законом порядку, має потребу у пошуку додаткових доходів для матеріального забезпечення своєї сім'ї та близьких родичів.

         Судом зауважено, що гр. О. підозрюється у вчиненні тяжкого корупційного злочину, що в контексті засад державної антикорупційної політики в Україні, затверджених Законом України від 14.10.2014р. №1699-VII, має неабиякий негативний вплив на зміст визначальних засад правопорядку у сфері державного регулювання. Подібні діяння завдають шкоди авторитету органів державної влади, а боротьба з проявами такої поведінки є одним із пріоритетів для українського суспільства на сьогоднішньому етапі розвитку держави. Враховуючи особливості своєї професійної і службової діяльності підозрюваний мав вживати заходів, щоб не допустити його участі в таких подіях.

         За результатами розгляду клопотання слідчого,   підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення  застави в  розмірі 35240 грн.

         З повним текстом ухвали суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: №711/ 3591/18.

 

За повідомленням прес-служби суду