Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя господарського суду міста Києва Головіна К.І. повідомляє ВРП про втручання в її професійну діяльність з боку ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк»

08 травня 2018, 16:14

Суддя господарського суду міста Києва Головіна Катерина Ільдарівна повідомляє, що у провадженні суду перебуває справа за позовом фізичної особи − підприємця до Національного банку України, ПАТ «Дельта Банк»,  за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів – Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, про визнання недійсним договору застави майнових прав, укладеного між ПАТ «Дельта Банк» та Національним банком України.

Ухвалою господарського суду міста Києва за вказаним позовом було відкрито провадження, у залученні третьої особи без самостійних вимог на предмет спору – громадської організації «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» було відмовлено.

Під час підготовчого засідання у залі були присутні представники зазначеної громадської організації як вільні слухачі, які проводили відеозйомку без отримання дозволу суду.

У задоволенні повторних клопотань, поданих представником позивача у вказаному підготовчому засіданні, було відмовлено, що, на думку судді, стало підставою для заявлення відводу головуючому судді у справі.

Як повідомляє Головіна К.І., під час перерви у засіданні представники громадської організації агресивно висловлювались на адресу головуючого судді: обвинувачували у корупційних діяннях, примушували взяти самовідвід у справі, погрожували життю та здоров’ю. Суддя розцінює це як психологічний та моральний тиск на неї під час прийняття рішення.

За словами судді, усі дії вчинялися громадськими активістами з використанням власних засобів відеозйомки в присутності інших учасників справи та тривали, доки не був викликаний судовий розпорядник.

Головіна К.І. вважає, що така поведінка учасників громадської організації, яка підлягає кваліфікації за статтею 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів), здійснювалась з метою впливу на неї для отримання вигідного для позивача рішення у справі та дискредитації судді.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України