Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Ульяновського районного суду Кіровоградської області Ясінський Л.Ю. повідомляє про тиск з боку адвоката

08 травня 2018, 14:36

7 травня 2018 року на адресу ВРП надійшло повідомлення судді  Ульяновського районного суду Кіровоградської області Ясінського Леоніда Юрійовича.

         У провадженні судді перебуває кримінальне провадження за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

У підготовчому засіданні було оголошено технічну перерву у зв’язку з письмовим клопотанням захисника обвинуваченого – адвоката.

Однією з причин оголошення технічної перерви було клопотання потерпілої про заперечення проведення засідання без її представника – адвоката.

Ясінский Л.Ю. повідомляє, що одразу після судового засідання адвокат зателефонував на його службовий телефонний номер. Під час розмови адвокат стверджувала, що у судовому засіданні суддя нібито сказав, що «адвокат … бере гроші», тому вона буде писати на нього скаргу, після чого телефонна розмова закінчилася.

Як зазначає суддя, потім йому стало відомо, що до суду надійшла заява від потерпілої за підписом адвоката про відвід судді у кримінальному провадженні.

Ясінський Л.Ю. наголошує, що зазначена заява була зареєстрована до початку підготовчого судового засідання.

Суддя Ульяновського районного суду Кіровоградської області Ясінський Леонід Юрійович вважає такі обставини втручанням в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя та просить вжити передбачених законодавством України відповідних заходів реагування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України