Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області визначив місце розгляду кримінального провадження щодо Сидоренка А.Л., який підозрюється у пособництві в розбійному нападі

05 травня 2018, 09:43

Апеляційним судом Одеської області було розглянуте подання голови Суворовського районного суду м. Одеси про передачу до іншого суду обвинувального акту у кримінальному провадженні відносно Познякова А.А., Камінського Є.О.,  обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.190 ч.2, 187 ч.2, 289 ч.2, 289 ч.3 КК України та Сидоренка А.Л., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.  27 ч.5, 187 ч.2 КК України.  

Сидоренко А.Л., який позиціонує себе як активіст та голова однієї з громадських організацій м. Одеси, органами досудового слідства обвинувачується в пособництві обвинуваченим Познякову А.А., Камінському Є.О. та іншим особам, матеріали стосовно яких виділені в окреме кримінальне провадження, у вчиненні розбійного нападу на громадянина Пакістану з метою заволодіння майном, а саме грошовими коштами у сумі 4 200 $, 200 €  та 12 500 грн., а також ключами та документами на його автомобіль «Mercedes-Benz E 270 CDI», поєднаному з погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілої особи, вчиненого у липні 2017 року на вул. Балківській у м.Одесі.

Підставою для направлення кримінального провадження до апеляційного суду для вирішення питання про його передачу для розгляду до іншого суду, відповідно до подання, стала неможливість здійснення автоматизованого розподілу справи для судового розгляду через через відсутність суддів, які можуть розглянути зазначене кримінальне провадження у Суворовському районному суді м.Одеси.

За результатами розгляду подання апеляційний суд, на підставі вимог ст. 34 КПК України,  вирішив направити кримінальне провадження відносно Познякова А.А., Камінського Є.О., обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.190 ч.2, 187 ч.2, 289 ч.2, 289 ч.3 КК України та Сидоренка А.Л., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.  27 ч.5, 187 ч.2 КК України до Малиновського районного суду м.Одеси для здійснення судового провадження зі стадії підготовчого судового засідання.      

 

За повідомленням прес-служби суду