Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Скадовського районного суду Херсонської області провели зустріч із присяжними

05 травня 2018, 09:37

04 травня відбулася зустріч присяжних Скадовського районного суду Херсонської області з представниками суду. Під час зустрічі обговорювалися питання здійснення судочинства присяжними, оплати праці присяжних, залучення та увільнення них від виконання обов’язків присяжних, а також питання етичної поведінки присяжних.

Зустріч провели суддя-спікер суду Пухальський Сергій Валерійович та головний спеціаліст суду з питань персоналу Замятіна Віталія Анатоліївна.

Присяжні – люди різної освіти, різних професій, часто не пов’язаних із юриспруденцією, усвідомлюючи цей факт, представники суду роз’яснили присяжним їх важливу роль для усього суспільства. Вони є представниками народу при розгляді судом таких питань, як усиновлення, визнання дієздатності особи, визнання особи померлою, надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку, а також у випадках розгляду судом кримінальних справ, коли особа обвинувачується у скоєнні злочину, за яке передбачено довічне ув’язнення (і сам обвинувачений просить про розгляд його справи з участю присяжних).

 «Пам’ятайте, ви – важлива складова судової системи України. І від вашої участі при здійсненні правосуддя залежать долі людей», - наголосив Сергій Пухальський.

Під час зустрічі кожен присяжний отримав Пам’ятку присяжних, яка містить відповіді на всі питання, які можуть виникати при здійсненні присяжним своїх повноважень.

 

Примітка:

- Відповідно до статті 124 Конституції України, народ безпосередньо бере участь  у здійсненні правосуддя через присяжних.

- Список присяжних Скадовського районного суду Херсонської області затверджено рішенням Скадовської районної ради № 442 від 06.03.2018.

За повідомленням прес-служби суду