Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Приморського районного суду міста Одеси Свячену Ю.Б. на чотири місяці відсторонено від здійснення правосуддя

04 травня 2018, 16:46

Вища рада правосуддя 4 травня 2018 року розглянула подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Приморського районного суду міста Одеси Свяченої Юлії Борисівни від здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха повідомив, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 листопада 2017 року № 3723/3дп/15-17 суддю Приморського районного суду міста Одеси Свячену Ю.Б. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення її з посади судді.

Нагадаємо, що дисциплінарну справу стосовно судді Приморського районного суду міста Одеси Свяченої Ю.Б. відкрито на підставі скарги Гур’євої С.С. щодо поведінки судді Свяченої Ю.Б. під час здійснення правосуддя у справі № 522/10522/16-ц.

2 січня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшла скарга адвоката Лещенка А.В. в інтересах судді Свяченої Ю.Б. на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 листопада 2017 року № 3723/3дп/15-17 про притягнення судді Свяченої Ю.Б. до дисциплінарної відповідальності.      

За результатами розгляду вказаної скарги Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 20 березня 2018 року № 841/0/15-18, яким змінено рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 листопада 2018 року № 3723/3дп/15-17.

17 квітня 2018 року Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя до Вищої ради правосуддя внесено подання та матеріали дисциплінарної справи стосовно відсторонення судді Приморського районного суду міста Одеса Свяченої Ю.Б. від здійснення правосуддя.

З огляду на наведене Вища рада правосуддя вирішила тимчасово, на чотири місяці, відсторонити суддю Приморського районного суду міста Одеси Свячену Юлію Борисівну від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації із застосування норм Цивільного та Цивільного процесуального кодексів України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Приморського районного суду міста Одеси Свяченою Юлією Борисівною підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

 

Прес-центр судової влади України