Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Сергієнко Г.Л. повідомляє ВРП про втручання в її професійну діяльність з боку адвоката

04 травня 2018, 16:08

3 травня 2018 року до ВРП надійшло повідомлення судді Солом’янського районного суду міста Києва Сергієнко Ганни Леонідівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Зокрема, суддя інформує, що 24 квітня 2018 року вона проводила судове засідання щодо розгляду заяв адвокатів про відвід слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва Мозолевської О.В.

Сергієнко Г.Л. зазначає, що напередодні цього судового засідання адвокати безпідставно звинуватили її помічника та секретаря судового засідання у підробці разом із суддею та прокурором прокуратури Київської області телефонограми на ім’я їхнього клієнта.

Як вказано у зверненні, у зв’язку із цим адвокати «у хамський спосіб із використанням жаргону» заявили, що подали відповідні заяви про вчинення злочину до правоохоронних органів та скарги на дії судді Сергієнко Г.Л. до Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Окрім того, суддя повідомляє про численні спроби адвоката затягнути та зірвати судові засідання, а також про грубі порушення Кримінального процесуального кодексу України, Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та Правил адвокатської етики.

Зокрема, суддя вважає, що адвокат, знаючи, що чинним Кримінальним процесуальним кодексом України не передбачено відвід судді, який розглядає відвід слідчого судді, заявляв усні відводи судді Сергієнко Г.Л. та секретарю судового засідання на підставі відсутності державного прапора у залі судового засідання Солом’янського районного суду міста Києва.

На зауваження та запитання судді адвокат не реагував, поводився вкрай агресивно, кричав, вступав у суперечки із суддею, відмовився встати під час оголошення судового рішення.

Сергієнко Г.Л. наголошує, що адвокати здійснюють втручання в її діяльність вже не вперше, про що суддя вже повідомляла Вищу раду правосуддя.

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Сергієнко Г.Л. вважає, що у такий спосіб адвокати зловживають правом на звернення до ВРП, протиправно втручаються у виконання повноважень судді, здійснюють вплив та тиск на неї, що підриває авторитет правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України