Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід для начальника відділу ДВС, підозрюваного у одержанні неправомірної вигоди

02 травня 2018, 11:24

27 квітня 2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області було розглянуто клопотання слідчого СВ Головного управління СБ України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо начальника районного відділу ДВС м. Херсон Головного територіального управління юстиції в Херсонській області.

Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками, передбаченими ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Таким чином, 25.04.2018 року на особистий прийом до підозрюваного прибула громадянка М. із проханням про виключення її із Єдиного реєстру боржників. Як пояснила вказана особа, при продажі належного їй на праві власності автомобіля вона дізналась про те, що перебуває у вказаному реєстрі через несплату штрафу за порушення правил дорожнього руху та через це не може продати вказаний автомобіль. У зв’язку із цим вона сплатила вказаний штраф та принесла відповідну квитанцію про сплату. При цьому заявниця взагалі не була повідомлена про наявність щодо неї будь-яких виконавчих проваджень.

Вислухавши вказане звернення начальника районного відділу ДВС повідомив їй, що безпосереднє вилучення її з вказаного реєстру неможливе через те, що виконавчий документ по відповідному виконавчому провадженні по примусовому стягненню з неї відповідного штрафу повернутий стягувачу через не встановлення майна. У зв’язку із цим для виконання її прохання йому необхідно буде скасувати відповідну постанову державного виконавця про повернення виконавчого документу стягувачу, відновити провадження та закрити його у зв’язку із фактичним виконанням.

Таким чином, підозрюваний, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, звернувся до гр. М. з вимогою про надання йому неправомірної вигоди за виконання законних дій з використанням наданого йому службового становища.

Ухвалою суду від 27.04.2018 року клопотання слідчого було задоволено: застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 21.06.2018 року та визначено розмір застави у сумі 528600 гривень.

 

За повідомленням прес-служби суду