Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Білопільський районний суд Сумської області спростовує недостовірну інформацію оприлюднену у Інтернет - виданнях "НОВОСТИ.in.ua" та "Realist.online"

02 травня 2018, 11:09

На сайтах novosti.in.ua, realist.online викладена інформація про те, що 74-річну пенсіонерку суд позбавив волі на 2 роки 6 місяців за те, що вона викрала 2 куски сирного продукту, 2 палки ковбаси, 1 упаковку карамелі та 2 плитки молочного шоколаду. Крім того, на пенсіонерку «повісили» всі крадіжки із супермаркету за останній місяць.

Дана інформація не відповідає дійсності.

Пенсіонерка, 1944 року народження, систематично скоювала крадіжки продуктів харчування з магазину ТОВ «АТБ-Маркет». Доречі, до магазину вона ходила через день і крала не хліб та картоплю, а дорогі напівкопчені ковбаси, шоколадки та сири. Всього нею було викрадено продуктів на загальну суму 1457 грн. 15 коп. Вироком суду пенсіонерці призначено покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців. Тобто, якщо протягом зазначеного строку остання не скоїть нового злочину, то від відбування покарання її буде звільнено та до в’язниці вона не потрапить.

На стареньку крадіжки ніхто «не навішував». Злочин було розкрито завдяки тому, що в супермаркеті були камери відеоспостереження, на яких і були зафіксовані крадіжки та особа, яка їх скоювала. Крім того, під час судового розгляду справи остання повністю визнала свою вину. При цьому, у нею був адвокат.

P.S. Статтю супроводжує фото, на якому зображена зовсім інша людина, що не має ніякого відношення до злочинів.

 

Для інформації. 21 березня 2018 року близько 12 години 05 хвилин У. взяла з відкритих стелажів у торговій залі ТОВ «АТБ-Маркет», що у м. Білопілля, продукти харчування загальною вартістю 335 грн. 10 коп., а саме:

- 2 молоковмісних сирних твердих продукти «Руський»,

- 2 палки напівкопченої ковбаси «Дрогобицька»,

- 3 плитки молочного шоколаду «Оленка»,

- 3 плитки чорного шоколаду «Любимов» з трюфельною начинкою.

Пенсіонерка підійшла до каси магазину, розрахувалася за товар, який перебував у неї у верхній сумці, але не здійснила розрахунок за перерахований вище товар, який знаходився на дні нижньої сумки. Після цього залишила магазин.

23 березня 2018 року близько 12 години У. повторно прийшла до супермаркету, з якого викрала продуктів на загальну суму 293 грн. 30 коп.:

- 2 палки напівкопченої ковбаси «Салямі Преміум»,

- 4 молоковмісних сирних твердих продукти «Руський»,

- 1 упаковку карамельок «Цитрусовий мікс»,

- 3 плитки чорного шоколаду «Любимов» з трюфельною начинкою,

25 березня 2018 року близько 12 години У. втретє прийшла до супермаркету АТБ, з якого викрала продуктів на загальну суму 252 грн. 10 коп.:

- 2 молоковмісних сирних твердих продукти «Руський»,

- 2 палки напівкопченої ковбаси «Салямі Преміум»,

- 1 упаковку карамельок «CappuccinoFlavor»,

- 2 плитки молочного пористого шоколаду марки «Рошен»,

- 3 плитки молочного шоколаду «Оленка».

28 березня 2018 близько 12 години У. вчетверте прийшла до супермаркету АТБ, з якого викрала продуктів на загальну суму 245 грн.:

- 1 палку варено-копченої ковбаси «Сервелат»,

- 1 палку напівкопченої ковбаси «Салямі Преміум»,

- 2 молоковмісних сирних твердих продукти «Руський»,

- 2 упаковки карамельок «Цитрусовий мікс»,

- 4 десерти марки «Розумний вибір».

30 березня 2018 року близько 12 години 00 хвилин У. вп’яте прийшла до супермаркету АТБ, з якого намагалася викрасти продукти на загальну суму 331 грн. 65 коп.:

- 6 плиток молочного шоколаду «Десерт»,

- 2 палки напівкопченої ковбаси «Дрогобицька»,

- 1 упаковку карамельок «ДжусМікс»,

- 3 молоковмісних сирних твердих продукти «Руський»,

- 1 пляшку соняшникової пресової рафінованої олії марки «Олейна».

Пенсіонерка підійшла до каси магазину, розрахувалася за товар, який перебував у неї у верхній сумці, але не здійснила розрахунок за перерахований вище товар, що знаходився на дні нижньої сумки. Після цього до останньої підійшов охоронець магазину з проханням перевірити вміст сумки, у зв’язку з чим У. не змогла довести злочин до кінця.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/598/18.

 

За повідомленням прес-служби суду