Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя долучилась до підготовки Національного плану з виконання рекомендацій до восьмої періодичної доповіді України, наданих Комітетом ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок

27 квітня 2018, 16:14

27 квітня 2018 року член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова взяла участь у 2-й робочій нараді Міжвідомчої робочої групи з підготовки Національного плану заходів з виконання заключних зауважень, наданих Комітетом ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок.

У ході наради було здійснено огляд процесу підготовки Національного плану з виконання рекомендацій до восьмої періодичної доповіді України, викладених у заключних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок.

Учасники заходу обговорили надані Комітетом ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок заключні зауваження до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

Загалом Комітет ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок вітає прогрес, досягнутий у проведенні законодавчих реформ, та зусилля держави-учасниці щодо вдосконалення основоположних принципів її державної політики, спрямованих на прискорення ліквідації дискримінації щодо жінок і розширення прав жінок. Водночас Комітет виокремлює низку проблемних аспектів та надає відповідні рекомендації.

Зокрема, у заключних зауваженнях щодо доступу до правосуддя надано рекомендації Україні продовжувати зусилля по боротьбі з корупцією та реформи, спрямовані на інституційну розбудову судової системи, в тому числі шляхом систематичного підвищення кваліфікації суддів, прокурорів, адвокатів, співробітників поліції й інших правоохоронних органів щодо застосування Конвенції.

 

Прес-центр судової влади України