Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді місцевих загальних судів Рівненщини поспілкувалися з експертами Незалежного інституту судових експертиз (НІСЕ)

27 квітня 2018, 15:08

         Сьогодні в Апеляційному суді Рівненської області відбувся семінар, у ході якого судді обговорили актуальні питання судочинства, поспілкувалися з експертами НІСЕ, а також виокремили низку питань, які обговорюватимуться уже за найближчої зустрічі.

Відкрив семінар голова суду апеляційної інстанції Олег Полюхович. Увагу присутніх він акцентував на робочих моментах заходу, а також актуальності тем, які винесені на обговорення, та важливості підвищення професійної кваліфікації суддів.

Надія Ковальчук, суддя-секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Рівненської області увагу учасників семінару акцентувала на процесуальних механізмах та удосконаленні принципів судочинства у світлі змін до Цивільного процесуального кодексу України.  

Заступник голови суду апеляційної інстанції Степан Шимків та суддя-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області Василь Сачук обговорили з суддями місцевих судів причини порушення строків розгляду судами першої інстанції цивільних справ, кримінальних проваджень та шляхи їх усунення.

Олег Полюхович, голова Апеляційного суду Рівненської області,  детально зупинився на призначенні судових експертиз слідчими суддями в період досудового розслідування, наголосив на змінах Кримінального процесуального кодексу України щодо призначення судових експертиз.

Сергій Єремейчук, суддя суду апеляційної інстанції, виступив із темою «Порядок ухвалення судових рішень (види вироків)».

Поспілкувалися з суддями експерти Незалежного інституту судових експертиз — Людмила Макаренко, Юлія Водько, Ірина Панчошник та Кирило Усков. Вони розповіли про види експертиз та експертні дослідження, що проводить НІСЕ, які нові проекти запущено останнім часом.

— Ми запрошуємо вас до співпраці, — звернулася до суддів директор НІСЕ Людмила Макаренко. — Перевага, якою ми пишаємося найбільше — це проведення експертиз підвищеної складності, але, при цьому, в максимально стислі терміни, виходячи з потреби клієнта. Для нас дуже важливо, щоб клієнту, який звертається до нас, було надано увагу і застосований індивідуальний підхід до вирішення до вирішення його питання.

 

За повідомленням прес-служби суду