Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершується візит представників ДСА України до Канади

27 квітня 2018, 13:21

26 квітня 2018 року в рамках візиту до Канади українські посадовці з робочим візитом відвідали суди провінції Квебек.

Заступник Голови Вищого суду провінції Квебек, суддя Роберт Піджен, суддя Вищого суду провінції Квебек Дені Жак та юрисконсульт секретаріату голови цього ж суду Стефані Тібо поінформували українських візитерів про судову систему провінції Квебек, її особливостями, та новаціями, що запроваджуються останнім часом.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк відзначив, що судова система України не така стабільна, як у Канаді, та зазнає змін. "Сьогодні, - відзначив очільник ДСА України, - триває оптимізація судів, обрахунок потреби кількості суддів та працівників апаратів судів, судова система України змінює своє обличчя, і першим у цьому процесі став Верховний Суд".

 

 

Під час робочих зустрічей з і Головою суду провінції Квебек, суддею Люсі Рондо, а також відвідання Апеляційного суду провінції Квебек обговорено питання забезпечення діяльності суду, функціями та завдання апарату суду, повноважень керівників відділів забезпечення діяльності суду-судових адміністраторів.

Також українська делегація відвідала судове засідання одного із судів провінції Квебек та ознайомилась із веденням процесу в суді.

Передбачається, що в останній день офіційного візиту, 27 квітня 2018 року, українські фахівці відвідають Міністерство юстиції провінції Квебек, де відбудуться  зустрічі із першим заступником міністра Франс Лінч, іншими посадовцями Міністерства юстиції провінції Квебек та обговорюватимуться питання забезпечення діяльності судів. Зокрема, структуру і діяльність Управління забезпечення діяльності судів, надання допоміжних послуг судам: тенденції і ініціативи; норми робочого навантаження і кількісний склад суддів, навчання працівників судів, забезпечення охорони в судах, тощо.

Завершиться візит заключною зустріччю, де буде підбито підсумки візиту та означено шляхи подальшої співпраці.

 

За повідомленням прес-служби ДСА України