Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За отримання хабара затримали керівника апарату Тернівського міського суду Дніпропетровської області

27 квітня 2018, 12:05

Підвищення рівня довіри суспільства до судової системи – одне з головних  завдань, яке стоїть перед судами всіх рівнів та спеціалізації і кожного, хто працює тут. У той же час, через протиправні дії окремих працівників судів робота тисяч колег  з підняття авторитету судової системи зводиться нанівець.

Вчора, 26 квітня 2018 року співробітники УЗЕ у Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ спільно з СБУ в області під керівництвом Павлоградської місцевої прокуратури викрили злочинну схему вимагання керівником апарату Тернівського міського суду Дніпропетровської області хабара у розмірі 15 тис грн. за вплив на прийняття суддею рішення щодо закриття адміністративної справи за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

Під час зустрічі з фігурантом адміністративного порушення керівник апарату суду запропонував йому передати кошти через посередника. 26 квітня  під час отримання хабара правоохоронці й затримали «на гарячому» і посадовця суду і посередника. Під час проведення огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили 15 тис грн. готівкою. Ведеться досудове розслідування.

Судова спільнота Дніпропетровщини вважає неприпустими дії працівників судів, які, працюючи у сфері правосуддя, порушують закони та ставлять під сумнів довіру до всієї судової системи України!

 

За повідомленням прес-служби Апеляційного суду Дніпропетровської області