Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у нараді щодо обговорення новел процесуального законодавства

27 квітня 2018, 11:30

   20 квітня 2018 року голова Господарського суду Дніпропетровської області Володимир Татарчук взяв участь у спільній нараді суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, голів, заступників голів місцевих та апеляційних господарських судів та секретарів судових палат апеляційних господарських судів.

   У вітальному слові Голова Верховного Суду Валентина Данішевська наголосила на важливості дотримання у роботі принципу верховенства права, високих стандартів поведінки, культури ведення судового процесу, забезпечення відкритості та публічності з метою зміцнення довіри суспільства до судової влади.

   У якості доповідачів у нараді взяли участь заступник Голови Верховного Суду, Голова касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов, суддя-спікер Великої палати Верховного Суду Лариса Рогач, суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Тетяна Дроботова.

  У своєму виступі Тетяна Дроботова проаналізувала порядок розгляду малозначних справ і особливості спрощеного провадження, детально зупинилася на критеріях віднесення справ до категорії малозначних: справ незначної складності, справ немайнового характеру, а також розповіла про порядок врахування критеріїв при вирішенні питання щодо розгляду справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження.

  Окремо, Тетяна Дроботова звернула увагу і на нові підходи до забезпечення позову, зокрема, підстави, заходи, порядок подання та особливості розгляду заяви про забезпечення позову.           

  Суддя-спікер Великої Палати Верховного Суду Лариса Рогач зосередилась на правових висновках Великої Палати Верховного Суду за результатами розгляду справ, переданих касаційними судами на розгляд Великої Палати.       

  В ході наради, судді господарських судів мали змогу отримати відповіді на поставлені проблемні питання щодо особливостей застосування норм Господарського процесуального кодексу України та висловили пропозиції подальшої співпраці з напрацювання єдиної практики застосування нових процесуальних норм.

 За повідомленням прес-служби суду