Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Херсонської області залишив під вартою депутата так званої «Євпаторійської міськради» 

26 квітня 2018, 17:00

Сьогодні, 26 квітня 2018 року, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області розглянула апеляційну скаргу адвоката, який діє в інтересах депутата незаконно створеного органу окупаційної влади-«Євпаторійської міськради», якому інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені особою, яка є представником влади.

Стороною захисту оскаржувалася ухвала Херсонського міського суду Херсонської області від 05.04.2018 року, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 01.06.2018 року.

Враховуючи обізнаність підозрюваного про дату та час судового засідання, що підтверджується розпискою про отримання кореспонденції від суду, яка міститься в матеріалах кримінального провадження, та те, що від  підозрюваного не надходило клопотань про бажання взяти участь у судовому засіданні, зважаючи на відсутність заперечень учасників процесу, апеляційна скарга була розглянута за відсутності підозрюваного.

Заслухавши думку захисників, прокурора, вислухавши сторони у дебатах, перевіривши матеріали провадження і доводи апеляційної скарги, колегія суддів апеляційного суду прийшла до висновку, що сукупність доказів, наявних у кримінальному провадженні, дає підстави вважати, що причетність підозрюваного до вчинення злочину є обґрунтованою, та погодилася з висновками слідчого судді суду першої інстанції щодо існування передбачених кримінально-процесуальним законодавством ризиків того, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, перешкоджати кримінальному провадженню в інший спосіб, незаконно впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Суд апеляційної інстанції, врахувавши суспільну небезпечність кримінального правопорушення, що інкримінується підозрюваному, тяжкість покарання, яке загрожує останньому у разі визнання його винним у вчиненні злочину, та конкретні обставини даного кримінального провадження, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області - без зміни.

Отже, підозрюваний у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканність України залишатиметься під вартою до 01.06.2018 року включно. 

 За повідомленням прес-служби суду